Etno kafana “Dušanov konak” je otvorena sredinom 2010 godine i pretenduje da zauzme jednu od vodećih pozicija među kafanama sa ovih prostora, kako svojim ambijentom koji oduzima dah, tako i menijem.

Restoran “Dušanov konak”  se nalazi u širem centru Niša i definitivno ga nije teško naći.

Uređen je u etno stilu kombinovawem kamena, pune cigle i drveta. Karirane zavese, glineno i drveno posuđe kao i opuštena atmosfera uz tamburice upotpuniće Vam celokupan ambijent.
Restoran raspolaže salom i baštom koja se jednim delom u zimskom periodu zastakljuje. Sala je kapaciteta od oko 80 mesta, koja je ulepšana slikama starog Niša i niških boema. Restoran Vam pruža mogućnost da iznajmite salu za razna slavlja i poslovne ruč
kove.

Restoran poseduje baštu što ga čini posebnim zbog puno zelenila i ogromne fontane, i u takvom ambijentu se nećete osećati da ste u centru Niša. Raspolaže sa oko 100 mesta i važi za jednu od najposećenijih letnjih bašti.

Restoran je opremljen savremenom kuhinjom u kojoj se spremaju raznovrsni nacionalni specijaliteti po čemu je ovaj restoran poznat. Restoran poseduje i pečenjaru gde se jela spremaju na tradicionalan način. Karakteristično za ovaj restoran jeste to da se većina jela služi u zemljanim posudama. Ono što ovaj restoran čini drugačijim i posebnim jesu i pristupačne cene kao i količina poručene hrane.

Meni je zaista raznovrstan. Počev od nekoliko vrsta domaće rakije koja se služi u “unučićima, kajmaka, kiselog kupusa i proje, do ovčjeg i kravljeg sira..
Posle dobrog mezetluka mo
ž
ete izabrati i teleću čorbu, domaću sukanu pitu od sira, zelja i kupusa.

Od glavnih jela tu su specijaliteti kuće, teleći repovi, seljačko meso, sarmice u vinovom listu, dimljene butkice, pasulj na tavče i drugi gurmanluci, kao i veliki izbor roštilja i ribljih specijaliteta.

Ako ste na proputovanju tu je razlog više da svratite i osetite duh starog Niša, a ako ste iz Niša ovo je idealno mesto za druženje i priču uz odličnu hranu i piće.

Za goste sa strane postoji mogućnost i organizovanja smeštaja u blizini restorana.

 


 

+ 381 (0) 18 308 340
+ 381 (0) 60 70 40 412
+ 381 (0) 60 70 40 437
info@dusanovkonak.com
www.dusanovkonak.com

Možete ostvariti i popust

Etno kafana
Dušanov konak

Cara Dušana 124 b,
18000 Niš
Srbija